Johan en Corrie

Hallo,                                                                                    30-10-2020

Johan en Corrie hier. Hoe gaat het met u? Best een goeie vraag toch? In Nederland is het een beetje jammer dat sommige mensen alleen het antwoord ‘goed’ verwachten of willen horen. Op zo’n manier heeft het niet heel veel zin om de vraag te stellen. Toch is er Iemand die écht graag wil weten hoe het met je gaat. Hij wil supergraag betrokken zijn in alles wat je bezig houdt. Hij verlangt ernaar om u/jou zijn liefde te geven. Dat is God: oneindig groot en heilig, maar ook oneindig liefdevol en betrokken. De oplossing voor de scheiding tussen God en mens heeft Hij ook Zelf bedacht. Dat was het offer van Zijn Zoon Jezus. Van zoveel liefde (en vergeving) kun je heel stil worden en heel dankbaar. De vraag is: geef je Hem de kans om ook in jouw leven aanwezig te zijn? Dat geeft meteen hoop op de mooiste toekomst ooit!

Dit is de boodschap waar wij voor staan en die we graag willen doorgeven. Dit jaar was alles anders dan anders door de corona-crisis. We konden geen actie houden in Gent, we gingen niet meer naar het centrum in Assen of naar de Achterhoek om deur-aan-deur gratis Bijbels aan te bieden. Toch gaf God wel andere mogelijkheden, bijvoorbeeld buiten bij Christelijk Centrum De Cederborg in Middelstum. Daar was het de hele zomervakantie op vrijdagmiddag tijd voor ‘Sunny Time’. Een mooie gelegenheid om kinderen een fijne vakantie thuis te geven, maar ook te vertellen over de Here Jezus en de mogelijkheid om een relatie met God te hebben. Daarnaast kun je zomaar een mooi gesprek hebben met de schilder aan huis, of andere mensen in je eigen omgeving.

Wij zijn dit jaar heel druk geweest met onze verhuizing. Noodgedwongen door de aardbevingsschade aan onze huurwoning, zijn we nu terechtgekomen in nieuwbouw aan de rand van Middelstum. Heel fijn en heel mooi. Het duurde wel ruim vijf jaar voordat de plannen eindelijk stabiel waren en de uitvoering ervan in het leven geroepen. Ook het verhuizen zelf heeft veel van ons gevraagd. Zo hebben we een schuur moeten bouwen, overal vloeren leggen, inpakken, uitpakken, u weet het allemaal wel. Dankbaar dat we daar veel tijd voor hadden. We hadden dat ook echt nodig om hier te kunnen settelen. Volgend jaar hopen we ‘t Woord voor Noord te realiseren, een gratis Bijbel voor de mensen hier in het Noorden.
Tot zover maar weer, God zegene u en hartelijke groeten van familie Bom.