Klaske Hummelen

Suriname

Een tropisch land in Zuid- Amerika met veel culturen en religies. Een vroegere kolonie van Nederland met een slavernijverleden dat nog steeds impact heeft op de samenleving en gezinnen. Veel kinderen groeien op zonder hun biologische vader of wonen in kindertehuizen. Veel christenen die Jezus dienen, maar toch nog vasthouden aan hun culturele tradities.  Een land waar oerwoud, grote afstanden en taal het bemoeilijkt om mensen te bereiken met het evangelie. Ook een land waar de mensen graag willen leren en ervoor openstaan om getraind te worden. Een land met heel veel behoeftes en mogelijkheden!

Vanaf 2002 ben ik (Klaske) wortel gaan schieten in dit land. In 2010 getrouwd met Ryan Koorndijk en we hebben 4 prachtige energieke dochters. Naast het ouderschap mogen we veel doen onder de kinderen en jongeren in Suriname. Hieronder een klein overzicht:

  • Oprichters en leiders van de Surinaamse Stichting Zoutkorrel (www.zoutkorrel.net). Die met zijn activiteiten zich focust op kinderen en jongeren in verschillende tehuizen. Zo geven we trainingen aan kinderen zoals; weerbaarheid en agressie regulatie. En organiseren we jaarlijkse kampen en 4x per jaar een special day. Voor de tieners hebben we om de ene zaterdag club. Waar we vanuit de Bijbel stil staan bij verschillende onderwerpen. Los van de club worden er activiteiten voor deze doelgroep georganiseerd zoals sportdagen en gaan we elk jaar op kamp! De stichting biedt een training aan voor groepsleiders in de tehuizen. Verder worden de volgende trainingen verzorgd: praktisch pastoraat aan kinderen en jongeren, opvoedingstrainingen en op verzoek kinder- en jeugdwerkerstrainingen. Verder verleent de stichting pastoraat aan kinderen en jongeren. In noodgeval worden tienermeiden opgevangen en begeleid.
  • Actief in de Christen gemeenten Beth Shalom in Suriname (facebook: Beth Shalom). We zijn huiskringleiders, Ryan is worship leader en bassist en helpt mee bij het kinderwerk. Klaske zet het kinder- en jongerenwerk op en coördineert het geheel.
  • Klaske is de nationaal coördinator van Suriname voor de organisatie; Operation Christmas Child in Suriname (www.operationchristmaschild.org). Deze internationale en interkerkelijke organisatie geeft materiaal aan de plaatselijke kerken voor evangelisatie en discipelschap voor kinderen en tieners! Klaske haar taak is om het nationaal team en de verschillende regionale teams aan te sturen om kerken te mobiliseren, te trainen en te coachen bij het uitvoeren van het project.

Alleen door gebed en financiële giften van familie, vrienden en andere is het mogelijk om dit werk, wat allemaal geheel vrijwilligers werk is, te kunnen blijven doen en met het gezin in Suriname te wonen. Aart Elbertsen (leidinggevende van Operation Rescue) is de geestelijke vader van het werk dat ik nu mag doen. Jarenlang ging ik mee naar Gent en naar de acties in Nederland. Daar ben ik gevormd en heb ik mogen leren om mij niet te hoeven schamen voor het evangelie en om ervan te getuigen op allerlei creatieve manieren. We zijn geroepen om te arbeiden, of het nu in Nederland, Suriname of elders is. God wil ons gebruiken in Zijn plan!

Gado Blesi (Gods zegen),

Klaske Koorndijk-Hummelen

 

Klik hier voor de financiële verslagen