Roemenie

Donorproject WEB

Actueel Nieuw Donorproject “Tulapia 

Nieuw in 2022

We verwachten dat we dit jaar in oktober/november weer een reis naar Roemenië te kunnen maken!? Wilt u vragen aan onze Vader of dit een goed idee is?  We willen dan graag het  Kindertehuis Casa Ioana in Botosanie bezoeken en voedselpakketten uitdelen in de regio. We gaan ook op bezoek in het kindertehuis Tulapia in Lunca Muresului.
We hebben ook ook een bezoek aan het voedselproject van John Fracker in Viile Tecii op het programma staan.
Indien mogelijk willen we ook een bezoek aan het dorp Haranglab brengen en voedselpakketten uitdelen. Maar dat is alleen mogelijk als we een tolk kunnen vinden. We vragen uw gebed voor deze reis? Ook zoeken we sponsors voor deze reis?
  09-02-2022
Als gevolg van Covid19 konden we vorig jaar geen bezoek aan Roemenië brengen, dat was een grote teleurstelling. Gelukkig konden de transporten wel doorgaan en konden we toch ruim 500 dozen met hulpgoederen naar Botosanie en Viile Tecii sturen. Ook de Brood- en Voedselprojecten en de Sponsorprojecten  in Botosanie en in Muresului konden gewoon doorgaan. 
Op dit moment ondersteunen we het hele jaar door 100 gezinnen;   35 gezinnen in Botosani en 65  gezinnen in Viilii Tecii (Bistrita) . De gezinnen in Botosanie krijgen wekelijks een of twee gratis broden en een pakje boter en eenmaal in de maand een fles olie, de gezinnn in Bistita krijgen wekelijks 2 broden, plus regelmatig een voedselpakket.
In Huize Casa Ioana sponsoren we elke maand 17 kinderen á € 10,00 per kind.  In dit huis hebben Cristi en Alina de leiding, zij zijn ook verantwoordelijk voor het Broodproject en het verdelen van de hulpgoederen.
In Viilii Tecii waar John en Rita van de Foundation Our Live Mission  de leiding hebben,  sponsoren we in hun gezin maandelijks  één kind voor € 20,00.  John zorgt ook voor het uitdelen van de hulpgoederen en het broodproject.
Omdat het vanwege Covid19 financieel niet goed ging met kindertehuis Tulapia in Lunca Moresului sponseren we hen t/m mei 2022. We zijn dankbaar dat we dit project met een jaar konden verlengenen dat we nu aan het onderzoeken zijn of de armsten van het dorp wekelijks twee broden kunnen geven. Wilt u hiervoor bidden?
De broodprojecten in Botosanie en in Viilii Tecii (Bistrita) bestaan inmiddels een jaar en hebben in een behoefte voorzien. Ook de komende jaren zal hulp aan de allerarmsten van essentieel belang blijven.  Tijdens onze reizen naar Roemenië  hebben we met eigen ogen de armoede daar gezien. We zouden graag meer willen doen, maar daarvoor hebben we uw hulp nodig.
Transport 
Scan hier en maak een gift over
 Steeds vaker komen mensen spullen brengen voor Roemenië, het is zelfs zoveel dat we het in ons busje niet  meer kunnen meenemen. Daarom sturen we de spullen regelmatig met een vrachtwagen van de Firma Boomsma uit IJsselmuiden of met Dirk Luinstra uit Doezum mee naar Roemenië.  De kosten hiervoor zijn ± €40,00 per m³. Het zou mooi zijn als er mensen zijn die deze kosten voor hun rekening willen nemen. U kunt gewoon een bedrag overmaken naar onze rekening t.n.v. Operation Rescue NL96RABO0348479654 met de vermelding: Transport Roemenië. Gemiddeld gaat het om 10 m³ per transport.
                                                                                                                                                          
Vrijwilligerswerk
Anton en Willie Bakker
die evenals Liesbeth de Vries, André Huizinga, Mirjam van Arragon en anderen  hulpgoederen inzamelen en fondsen werven. Willie is bijzonder creatief in het maken van prachtige herfstkransen. Ook kunnen we een beroep doen op een aantal mannen die altijd klaar staan om te helpen bij het laden van de transporten
De opbrengst van al deze activiteiten komt na aftrek van de onkosten 100% ten goede aan onze projecten in Roemenië.  De hulp van al deze mensen kunnen we niet missen.
U kunt ook donateur worden van het voedselprogramma van Operation Rescue door maandelijks € 3,00 over te maken naar NL96RABO0348479654 t.n.v. Operation Rescue met de vermelding 100 x 3 Roemenië.
U kunt ook een periodieke gift overmaken, dit levert belastingvoordeel op voor de gever: download het formulier, overeenkomst_period_gift_in_geld,  vul het in en stuur het naar de belastingdienst en naar Operation Rescue!  U kunt ook een eenmalige gift overmaken naar het rekeningnummer van Operation Rescue NL96RABO 0348479654; met de vermelding:  “PROJECTEN ROEMENIË”
Voor meer informatie bel of mail je met Aart Elbertsen 0655-132670 – rescuepeople@operation-rescue.org

Aart Elbertsen