Projecten

Welkom bij Operation Rescue! Onze organisatie is actief in Roemenië, Gent en Assen – met als doel
het verspreiden van liefde en geloof door middel van verschillende evangelisatieprojecten.

U kunt ons uitnodigen om in uw plaats mee te komen helpen met straatevangelisatie of een toerusting over evangelisatie!

In Roemenië – bieden we hulp aan minderbedeelden door voedseluitdelingen, kledingdonaties .
Dit geeft ons de gelegenheid om het evangelie te delen en troost te bieden aan degenen in nood. Onze Brood-, Voedsel- en sponsorprojecten zijn in Botosanie, Bistrita en Lunca Mureșului. In Botosanie sponsoren het kindertehuis “Casa Ioana” we wekelijks 35 gezinnen met Brood, Voedsel eenmaal in de maand boter en  een fles olie. In Tiile Vecii (Bistita/Teaca sponsoren  we wekelijke 40 gezinnen met brood en kleding. In Lunca Muresului sponoren we het kindertehuis “Tulapia” en 51 gezinnen met brood.


In Gent – In de vroege morgen met koffie en overdag met pannenkoeken of het schetsbord als aandachtstrekkers mensen uit alle landen en lagen van de bevolking informeren over en in contact brengen met het evangelie van Jezus. In deze snel veranderende wereld met al z’n problemen, is het belangrijk dat we de mensen wijzen op een andere en betere toekomst dan die de wereld hen te bieden heeft. 

Hoe doen we dat?
In de gesprekken die meestal spontaan ontstaan als we de mensen een gratis kopje koffie aanbieden, proberen we hen aan het denken zetten over de zin van het leven. We vertellen hen die vastgelopen zijn in deze maatschappij dat ze bij en met Jezus een nieuwe start mogen en kunnen maken.
Mensen die honger hebben eten geven, mensen die geen of weinig kleren hebben te kleden en mensen die dorst hebben drinken geven.
In navolging van Jezus op zoek gaan naar verloren mensen. Mensen opzoeken daar waar ze zijn, ze helpen en zo in woord en daad iets van de liefde van Jezus laten zien aan de wereld.


In Assen – Elk jaar, al vele jaren zijn in Assen de wereldberoemde TT-races. In de week voorafgaande aan de dag van de wedstrijden komen duizenden mensen naar Assen om te genieten van het grote motorspektakel. Velen logeren op geïmproviseerde campings in het weiland bij de boeren. Door de week zijn ze vaak in de stad om om boodschappen te doen of om gewoon wat rond te slenteren. En daar komen wij in beeld. Operation Rescue is al ruim 17 jaar tijdens de TT  aanwezig.   We zijn de hele week van woensdag t/m vrijdagnacht met een team van vrijwilligers uit Assen in het centrum aanwezig om te proberen deze mensen aan te spreken en een praatje over geloven met ze te maken.

Ondanks de geografische afstand, delen we een gemeenschappelijke passie voor naastenliefde en geloof. Join ons bij Operation Rescue met een gezamenlijke missie van liefde en geloof.

Ons verlangen is om daar waar mogelijk met broeders en zusters uit verschillende  kerken en gemeenten samen te werken. Want door de eenheid die we als christenen onder elkaar moeten hebben zal de wereld tot de erkening komen dat Jezus van God gezonden is!